KULIM 12/6/2021  – Persatuan Pihak Berkuasa Tempatan (MALA) telah mengambil inisiatif menganjurkan pertandingan inovasi untuk membolehkan PBT seluruh Malaysia mengambil bahagian dengan mempamerkan hasil inovasi yg telah membantu PBT dalam kerja2 seharian.

Pertandingan ini telah d sertai oleh 52 PBT dan telah di buat senarai pendek yang telah di umumkan pada 27 Mei lalu. Senarai pendek tersebut telah menempatkan 15 finalis akhir yang telah menjalankan sesi viva secara maya pada 11 Jun 2021.

mpk

Keputusan pertandingan telah di umumkan oleh YB Menteri KPKT Hajah Puan Zuraida secara live. Hadiah-hadiah yang di tawarkan merupakan geran oleh KPKT bagi membolehkan PBT dapat memasarkan dan membuat penambahbaikan ke atas produk-produk yang telah di hasilkan.

Majlis Perbandaran Kulim telah tersenarai dalam 15 finalis akhir dan berentap mencipta kejayaan. Kumpulan SPAH Q yang telah di terajuii oleh Pengarah Jabatan Bangunan iaitu Tuan Ar Haji Mohd Nazri serta ahli kumpulan terdiri daripada Puan Hasliana Hashim, Encik Mohd Naser, Encik Abdul Kamal, Encik Jafri Harun dan Encik Azami Kassim. Tahniah kepads kumpulan SPAH Q yg telah mencipta kejayaan dan meletakkan Kulim sebuah PBT terbaik d Malaysia.

TAHNIAH DAN TERUS CEMERLANG

Urusetia MPKK
BPO

MalayEnglishArabicChinese (Simplified)
Skip to content