Assalammualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera.

Selaras dengan kecanggihan teknologi pada masa kini memungkinkan sesuatu perkhidmatan itu diberikan dengan pantas, cekap dan tepat. Kewujudan Portal Rasmi PBT TPHTK ini merupakan salah satu pendekatan Jabatan dalam usaha mencapai matlamat tersebut. Sebagai medium penerangan kepada umum, pengunjung boleh mengetahui tentang peranan dan tanggungjawab yang dimainkan oleh PBT TPHTK disamping memperolehi maklumat terkini mengenai informasi tadbir urus, informasi cukai taksiran, syarat-syarat kelulusan pembangunan, dan tatacara permohonan lesen perniagaan.

Portal Rasmi ini juga memberi ruang kepada PBT TPHTK untuk mempromosikan Jabatan ini secara lebih dekat kepada pelanggan-pelanggan yang terdiri dari pihak industri, orang awam, pihak swasta, jabatan serta agensi-agensi kerajaan berkaitan. Bagi memastikan saluran penyampaian maklumat dan penerimaan maklum balas yang cepat dan efektif, PBT TPHTK komited dalam menyediakan laman web yang mesra pengguna dengan kemudahan perkhidmatan dalam talian seperti e-aduan, e-bayaran serta e-semakan yang cekap dan berkesan bagi memenuhi tuntutan pengguna dan teknologi semasa.

Mendepani realiti komunikasi dewasa ini, pendekatan secara dalam talian adalah kaedah terbaik bagi memudahkan pengguna sejajar dengan keperluan semasa yang kini sedang berhadapan pandemik Covid-19. Akhir kata, saya berharap laman web ini mampu menjadi satu wadah memudahkan orang ramai berurusan dengan PBT TPHTK dan turut mengharapkan pelanggan dapat memberi idea dan pendapat supaya PBT TPHTK dapat meningkatkan lagi mutu perkhidmatan ke arah yang lebih baik.

Terima kasih atas sokongan anda.

Selamat melayari Laman Web Rasmi PBT TPHTK.

“BERKHIDMAT UNTUK NEGARA”

“KEDAH SEJAHTERA – NIKMAT UNTUK SEMUA”

“KEHIDUPAN SELESA PERSEKITARAN INDAH”

TUAN DR. FADZIL BIN ABDUL KADIR

Yang DiPertua

Pihak Berkuasa Tempatan Taman Perindustrian Hi-Tech Kulim

MalayEnglishArabicChinese (Simplified)
Skip to content